EIGEN MOTIVATIE, BETERE TOEKOMST.

Ons duurzame ondernemen komt recht uit het hart. We doen het niet voor beloningen, maar omdat we geloven in een betere toekomst voor onszelf en onze omgeving, nu en later.

TOP PRESTATIES.

We streven naar het beste en dat betekent een zonnige toekomst voor iedereen: medewerkers, relaties en partners. Maar die toekomst komt niet vanzelf, want de wereld verandert snel. Het draait niet om de sterkste, maar om wie het beste kan meebewegen. Voorop lopen in duurzaamheid is voor Pala Group de weg naar de top.

SUSTAINABLE DEVELOPMENT GOALS.

De SDG's: onze routekaart naar een betere wereld! Aangenomen door de Verenigde Naties in 2015 als oproep tot actie tegen armoede, voor onderwijs en klimaat. Pala Group baseert haar duurzaamheidsbeleid op deze doelen, maar kiest focus op SDG 9, 12 en 13. We verbeteren mobiliteit, verminderen de druk op grondstoffen en omarmen het Parijs-Akkoord om klimaatverandering tegen te gaan. Samen werken we aan een duurzame toekomst.

DE SDG'S VAN PALA GROUP.

FOCUSGEBIEDEN.

Bij Pala Group koppelen we drie SDG's aan vier focusgebieden: Milieu, Werkgeverschap, Duurzame inkoop en Ethiek. Binnen deze gebieden definiëren we materiële onderwerpen op basis van MSCI en SASB, de betrouwbare bronnen voor branche-specifiek onderzoek.

ECOVADIS CERTIFICAAT.

Erkend Duurzaam is het keurmerk voor duurzaamheid in mobiliteit, gecontroleerd door onafhankelijke experts volgens de ISO 26000-norm. Sinds december 2017 hebben wij dit certificaat, dankzij het instituut voor Duurzame Mobiliteit (IvDM), opgericht door BOVAG, RAI Vereniging en Stiba. Ook hebben we in augustus 2023 een Zilveren Ecovadis-medaille ontvangen, waarmee we tot de top 25 % van beoordeelde bedrijven behoren.

REGELGEVING.

Bij Pala Group houden we van duidelijkheid en transparantie, net als de navigatie in een MINI! Vanaf 2024 worden bedrijven verplicht te rapporteren over hun impact op mens en klimaat volgens de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD). Dat betekent voor ons dat we in 2026 moeten rapporteren over 2025. We zijn nu bezig met een Dubbele Materialiteit Analyse om de belangrijkste rapportagethema's te bepalen. In september 2024 weten we precies waarover we gaan rapporteren voor 2025.

DUURZAAMHEID IN VOGELVLUCHT.

Bij Pala Group zien we duurzaamheid niet als een project, maar als een continu proces. Het is geen kwestie van een begin en een eind, maar van voortdurende verbetering. Ons Duurzaamheidsbeleid begeleidt ons bij het nemen van beslissingen en het stellen van doelen, die op hun beurt weer leiden tot nieuwe uitdagingen. Duurzaamheid is een reis waarbij doelen zich aanpassen aan de tijd en onze bedrijfsbeslissingen.

IN CONTACT KOMEN?

Wil jij eens samen sparren over de duurzaamheid in de auto-industrie, of heb jij een vraag over duurzaam ondernemen? 

Deze website is met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samengesteld. Aan deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend. Typefouten onder voorbehoud.