P90493791_lowRes_mini-cooper-se-conve.jpg

De voordelen van elektrisch rijden.

Een overzicht ter overweging om over te stappen op elektrische mobiliteit.

In het kort.

Elektrisch rijden is enorm in opkomst. Op allerlei niveaus van zowel nationale als internationale overheidsinstanties, wordt er steeds vaker gesproken over een toekomstig verbod op voertuigen met fossiele brandstoffen. Ook zie je steeds meer milieuzones verschijnen. Hierdoor wordt elektrisch rijden een stuk interessanter, wat wij ook terugzien in onze showroom. Afgelopen jaar had al ruim 70% van onze verkochte voertuigen een stekker. Tegelijkertijd is de overstap naar elektrische mobiliteit een overweging die de nodige verdieping, tijd en moeite kost. Om je een handje te helpen, hebben wij de belangrijkste voordelen voor jouw overweging op een rijtje gezet.

De belangrijkste voordelen.

Waarom zou ik wél elektrisch willen rijden?

Duurzaamheid

Misschien wel het meest besproken onderwerp van dit moment: duurzaamheid. Al gaat duurzaamheid veel veder dan alleen CO2 neutraal rijden, is de overstap op een elektrische BMW of MINI de belangrijkste stap in de richting van een groenere toekomst..

Wil je jouw ecologische voetafdruk verkleinen? Dan is elektrisch rijden een perfecte stap in de goede richting. Tip: Om jouw ecologische voetafdruk nog meer te laten krimpen, kies dan direct voor opladen met groene stroom. In de toekomst zullen steeds innovatievere samenwerkingen ontstaan tussen groene energiebedrijven en uitstootvrije voertuigen.

P90427152_lowRes_mini-vision-urbanaut.jpg

Wanneer je besluit elektrisch te gaan rijden word je momenteel beloond door de overheid. Zo hoef je geen wegen- en aanschafbelasting te betalen. Ook het zakelijk leasen van een elektrische auto heeft zo zíjn bijtellingsvoordelen. Voor meer informatie hierover, verwijzen we je graag naar de pagina’s over kostenbesparing.

P90482540_lowRes_mini-cooper-se-10-20.jpg

Het rijden in een elektrische auto is in verhouding goedkoper dan het rijden in een benzine- of dieselauto. Toegegeven, dit voordeel krimpt, doordat de overheid minder ondersteunt dan voorgaande jaren. Tegelijkertijd zal, ondanks de gestegen energieprijzen, het opladen van een elektrische BMW of MINI aan huis of op de zaak voorlopig nog een stuk goedkoper zijn. Let op: wanneer je alleen laadt langs de snelweg, zal je financiële voordeel afnemen.

Niet alleen het rijden zelf, maar ook de onderhoud van een elektrische auto is voordeliger. De reden hiervoor is dat een elektromotor stuk minder bewegende onderdelen heeft, waardoor er ook minder slijtage plaatsvindt. Zo heb je minder onderhoudsbeurten nodig en hoef je geen olie te verversen waardoor je onderaan de streep geld bespaart.

P90493987_lowRes_mini-cooper-se-conve.jpg

Elektrische auto’s zijn vrijwel geluidloos en mede daardoor ontzettend comfortabel. Als BMW en MINI dealer, geven we toe dat niet iedereen dit als een voordeel ziet; het geluid van onze befaamde motorblokken blijft trouwe fans aan zich binden. Daarom heeft BMW een compleet nieuwe rijbeleving gebouwd met de komst van de i4 M50, waarvoor Hans Zimmer een speciale geluidscompositie ontwikkelde. In de toekomst zullen we dit soort ontwikkelingen ook bij MINI aantreffen.

P90471777_lowRes_mini-cooper-se-conve.jpg

In een elektrische auto is het niet nodig om te schakelen, waardoor het rijden erg soepel gaat. Ook trek je veel sneller op dan een benzine- of dieselauto, omdat je direct over het volle vermogen beschikt. Dit kan verschillende voordelen hebben. Veiligheid is er één van, zo kunt u sneller weg zijn van gevaarlijke situaties. De beleving… Dat is aan jouzelf om te bepalen… Stap maar eens in een van onze nieuwe modellen, en trap het gaspedaal eens goed in…

P90493853_lowRes_mini-cooper-se-conve.jpg

Zoals al eerder vernoemd heb je bij het rijden van een elektrische auto veel lagere onderhoudskosten. Dat heeft alles te maken met de elektromotor. In vergelijking met een verbrandingsmotor heeft een elektromotor veel minder bewegende delen, waardoor kans op slijtage een stuk kleiner wordt.

damImage.narrow.768w.j_1669205455783.jpg